Medisch Advies Respectvol &
Integere Samenwerking

Burn-out-preventie

In de huidige tijd van altijd maar beschikbaar zijn, bang iets te missen, komen we niet zomaar meer tot rust. Als er dan mantelzorgtaken zijn, privéproblemen of hoge werkdruk of het niet passend zijn van werk door veranderingen, dan zou je zomaar het risico kunnen lopen om overbelast te raken. Google je even op internet dan wordt wel duidelijk dat het zeker een probleem is in de huidige maatschappij en als dit voorkomen kan worden dat dit zeer veel leed en geld kan besparen. Reden genoeg om te investeren in preventief beleid: voorkomen is beter dan genezen!

Ruim 13% van de werknemers ervaart burn-outklachten

Slechts een fractie van de werknemers met burn-outklachten ontwikkelt ook daadwerkelijk een burn-out. Wat bespaar je als werkgever als je investeert op preventie?

Werkstress/werkdruk bij ruim 35% van de werknemers oorzaak van verzuim

Is er sprake van objectieve werkdruk of is er sprake van subjectieve beleving, wat zegt dit een werkgever of een werknemer en wat kan je doen om dit te voorkomen?

Bijna kwart van meldingen beroepsziekten betreffen burn-out volgens het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB)

Een op de 7 werknemers heeft burn-outklachten, dat zijn meer dan een miljoen werknemers. Het is daarmee beroepsziekte 1. In het onderwijs komen burn-out klachten het meest voor, daar heeft 1 op de 5 er last van.

Stress op het werk kost 1,8 miljard

Als gevolg van stress door het werk melden werknemers zich in totaal 7,5 miljoen dagen per jaar ziek. Dat kost 1,8 miljard euro. Verzuim door psychische klachten kost jaarlijks 2,2 miljard euro...